Καλησπέρα.
Καλό μήνα ! Μπήκαμε και στην άνοιξη. Ανεπίσημα βέβαια καθώς όλοι ξέρουν ότι η επίσημη εαρινή έναρξη είναι η εαρινή ισημερία περί στις 20/3. Βέβαια το γεγονός ότι απέχουμε από την άνοιξη και είναι ακόμη χειμώνας το επιβεβαιώνουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες που ακόμη επικρατούν στην περιοχή. Όχι ότι μας ενοχλεί , με αυτά που έχουμε δει, ότι πιο κοντά στο συνηθισμένο είναι καλό.
Αυτά με τον καιρό. Τελειώσε και το καρναβάλι . Πανηγυρικά σε πολλά μέρη. Παρελάσεις , πάρτι, γλέντια .!! Το ζήσουμε και πλέον με βαρύ από τα ποτά κεφάλι, μας έχει μείνει και μια καλή ανάμνηση . Και τώρα… Σαρακοστιανά . Έτσι λοιπόν άμα φανταζόμαστε το σαρακοστιανό τραπέζι με χαλβά, λαγάνα ,και φασολάδα σίγουρα η σαλάτα θα είναι με ψαρές. Το έγραψα και την περασμένη εβδομάδα. Ψαρές !Η απόλυτη σαρακοστιανή σαλάτα. Πράσινο ψυχανθές που λέγεται και παπούλες. Το μέρος του φυτού που τρώμε είναι τα φύλα του . Επιμήκη με δύο μικρές πετονιές στην άκρη του καταναλώνονται είτε μόνο του με την συντροφιά λαδιού, λεμόνι ή ξύδι και αλάτσι , είτε ως συστατικό άλλων πράσινων σαλατών. Εκτός από τις ψαρές πολλά άλλα είδη που είναι και αυτά συνυφασμένα με την σαρακοστή είναι διαθέσιμα στον κατάλογο . Μάραθα, σέσκουλα , ραπανάκια, τα τσιγαριαστά χόρτα πλέον και αγκινάρες όπως κι ένα σωρό άλλα που θα κάνουν το τραπέζι σας ομορφότερο και νοστιμότερο.
Μια άλλη εξέλιξη αφορά τα μανταρίνια. Τέλος και για τα μανταρίνια ποικιλίας νοβα. Δεδομένου ότι στα μανταρίνια όταν τελειώνει το ένα αρχίζει το άλλο , έχουμε έναρξη της ποικιλίας ανκορ. Είναι η «καλοκαιρινή» αν μπορούμε να την πούμε έτσι ποικιλία. Ωριμάζει τα φρούτα της νωρίς την άνοιξη και κρατάνε μέχρι που να τα συλλεχθούν όλα το καλοκαίρι. Είναι πλακουτσερής όψης , λεπτή φλούδα πολύ χυμό , αρωματική και εμπεριέχει σπόρους. Γενικώς είναι από τα καλά και γευστικά μανταρίνια.
Αυτά για σήμερα, να ευχηθώ καλή σαρακοστή ελπίζοντας πάντα να έχουμε πολλά και καλά προϊόντα στα χωράφια μας και στους καταλόγους μας να σας στέλνουμε .
.
Κοινοποίηση άρθρου