ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
29 Ιανουαρίου 2022ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
16 Απριλίου 2022
Συνταγή από το https://www.instagram.com/foodcorner_gr/
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
-1/2 κιλό καθαρισμένη και τριμμένη κολοκύθα
-1 κρεμμύδι
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/4 φλιτζανιού νερό
-1/4 φλιτζανιού ρύζι
-2 αυγά
-250 γρ. φέτα
-δυόσμος
Για το ζυμάρι
-600 γρ. αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 συσκευασία γιαούρτι
-1 σφηνάκι τσικουδιά
-λίγο αλάτι
-1 φλιτζάνι νερό
-σουσάμι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εκτέλεση:
1) Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι , προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα με το νεράκι , το ρύζι και λίγο αλάτι , αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά . Μόλις κρυώσει βάζουμε μέσα την φέτα , τα αυγά και τον δυόσμο .
2)Για το ζυμάρι ανακατεύουμε το αλεύρι , το γιαούρτι , το λάδι , το αλάτι και την τσικουδιά . Ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι . Θα χρειαστεί περίπου 1 φλιτζάνι .
3) Χωρίσουμε το ζυμάρι στα 2 . Ανοίγουμε το πρώτο με έναν πλάστη και τα απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί . Ρίχνουμε επάνω την γέμιση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι . Χαράζουμε τα κομμάτια της πίτας , λαδώνουνε λίγο με ένα πινέλο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι .
4)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα .