ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
12 Απριλίου 2022ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
21 Ιουνίου 2022
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
-1 ματσάκι λάπαθα
-1 ματσάκι καυκαλήθρες
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 φρέσκο κρεμμύδι
-2 φρέσκα σκόρδα
-1/2 ματσάκι άνηθο
-1/2 ματσάκι δυόσμο
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-Ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι
-8 με 10 φύλλα κρούστα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1)Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά .
2)Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο . Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες , μετά τα λάπαθα και αργότερα το σπανάκι . Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγο ώσπου να μαραθούν .
3)Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τον άνηθο , τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σβήνουμε τη φωτιά .
4)Σε κάθε φύλλο κρούστας ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την γέμιση . Τυλίγουμε το φύλλα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ,κυκλικά .
5)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .