Πλιγούρι με φρέσκα λαχανικά
30 Απριλίου 2020
Εκτέλεση
– Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε κομμάτια.
– Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά βράστε τα για 40′ λεπτά. Ανακατεύετε συχνά με μία κουτάλα το μείγμα σας.
– Μέχρι να ετοιμαστεί η μαρμελάδα, απλώστε μια πετσέτα σε ένα ταψάκι και τοποθετήστε ανάποδα το βάζο και το καπάκι που θα βάλετε τη μαρμελάδα. Αφήστε το βάζο στο φούρνο για 15΄λεπτά, στους 100 ° C ώστε να αποστειρωθεί.
– Μόλις τα μήλα σας μαλακώσουν, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα πιρούνι ή ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιήστε τα μήλα.
– Τοποθετήστε τη μαρμελάδας στο βάζο. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για τρεις(2) εβδομάδες.