Σπιτική μαρμελάδα μήλο
21 Απριλίου 2020Σπιτικό πέστο βασιλικού
16 Νοεμβρίου 2020
Πλιγούρι με φρέσκα λαχανικά
200gr Ντομάτα(ωμή)
750gr Νερό
5gr Κύβος Λαχανικών
100gr Αγγούρι(με τη φλούδα)
40gr Ελιές(ωμες)
200gr Πλιγούρι
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 750γρ νερό και το βράζουμε
– Μόλις βράσει βάζουμε ένα κύβο λαχανικών(προτιμούμε βιολογικό) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
– Βάζουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για μερικά λεπτά
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά(μέτρια) και το βράζουμε για 20 περίπου λεπτά(αν χρειαστεί ανακατεύουμε ή προσθέτουμε καυτό νερό)
– Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένο για 15 λεπτά με μια πετσέτα
– Κόβουμε τα λαχανικά μας, ντομάτα, ελιές, αγγουράκι και τα τοποθετούμε στο πιάτο μαζί με το πλιγούρι