Σπιτικό πέστο βασιλικού
16 Νοεμβρίου 2020ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
29 Ιανουαρίου 2022
Σπιτική πρασόπιτα με γλυκοπατάτα
Για τη σάλτσα πέστο
- 15gr Άνηθος
-
15gr Μαϊντανός(ωμός)
-
5gr Αλάτι θαλασσινό
-
15gr Σουσάμι
-
330gr Νερό
-
15gr Φρυγανιά τριμμένη
-
500gr Πράσα
-
-
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε τις γλυκοπατάτες, σκεπάστε τις με νερό και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν
-
Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τα πράσα, το φρέσκο κρεμμύδι, το νερό και βράσε τα σε μέτρια φωτιά, για 20’ με 30’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαλακώσουν
-
Στην κατσαρόλα με τα πράσα και τα κρεμμύδια πρόσθεσε ένα (1) κ.γ αλάτι, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράσε τα υλικά, σε χαμηλή φωτιά, για 10’ λεπτά.
-
Άλειψε την επιφάνεια ενός ταψιού με ελαιόλαδο και στρώστε για βάση τέσσερα (4) φύλλα κρούστας ένα προς ένα. Μεταξύ των φύλλων απλώστε ελαιόλαδο
-
Προσθέστε τη γέμιση και από πάνω απλώστε το τριμμένο ψωμί ή τη φρυγανιά
-
Από πάνω προσθέστε ένα προς ένα άλλα τέσσερα(4) φύλλα κρούστας. Μεταξύ των φύλλων προσθέστε ελαιόλαδο
-
Αφού στρώσετε τα φύλλα κρούστας, απλώστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και το σισσάμι
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 30’ με 40’ λεπτά